HaMi

Tämän päivän totuus on huomisen päivän vale

  • Tämän päivän totuus on huomisen päivän vale

Jo useita vuosia sitten kaksi australialaista tutkijaa saivat lääketieteen Nobelin palkinnon.

He olivat tehneet löydön, että vatsalaukussa esiintyy bakteerilaji, joka aiheuttaa vatsahaavan.

Tiedemaailma ja lääkärit eivät ottaneet aluksi heidän tutkimustuloksiaan vakavasti ollenkaan, kun pitivät itsestäänselvyytenä, että vatsahapoissa ei mikään bakteerilaji kykene elämään. Vierähti monta vuotta, ennen kuin muualla oli tehty vastaavat tutkimukset, ja oli päädytty samaan tulokseen.

Maailmassa ehdittiin tekemään suuri määrä vatsahaavaleikkauksia aivan turhaan.

Meille suomalaisille on tuputettu jo vuosikymmeniä eläinrasvojen vahingollisuutta, ja kasvirasvojen terveellisyyttä mm. sydänifarktin torjunnassa alentamalla vahingollista kolesterolia elimistössä.

Suo siellä, vetelä täällä. Viimeisimpien tutkimuksien mukaan kuumennetuihin kasvirasvoihin syntyy karsinogeenisia, eli syöpää aiheuttavia aineita paljon enemmän, kuin voihin, joka oli tässä rankkauksessa terveellisin. Näin kasvirasvat tulisi käyttää vain kylmänä, eikä ollenkaan ruoanvalmistukseen kuumentamalla.

Pakko ihmetellä, miten vähälle mediahuomiolle tämäkin tärkeä asia on jäänyt.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Eipä ole minullakaan mennyt kemistin koulutus hukaan. Olen jo pitempään käyttänyt paistinpannulla paistamiseen halpaa oliiviöljyä, jossa on mahdollisimman vähän neitsyitä. Voita en käytä paistinpannulla, koska siinä on vettä ja se räiskyy.
https://www.telegraph.co.uk/health-fitness/nutriti...

Omana perustelunani on ollut, että oliiviöljyssä on vähemmän reaktiivisia kaksoissidoksia kuin monissa muissa kasvisöjyissä. Siis tyydyttymättömiksi ja varsinkaan monityydyttymättömiksi sanotut rasvat eivät sovi paistinpannulle, tyydyttyneet sopivat.

Risto Koivula

Kolesteroli ei olekaan aivan uusi ongelma...

https://tekniikanmaailma.fi/maailman-vanhin-elio-o...

" Maailman vanhin eliö on todistettu eläimeksi – Kolesteroli paljasti 558 miljoonaa vuotta vanhan eliön Venäjältä löytyneestä fossiilista

... "

Risto Koivula

Todet teoriat kumoutuvat dialektisesti ja epätodet muodollisloogisesti.